A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Нехворощанської сільської ради Полтавського району Полтавської області

ДО ДНЯ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ

Дата: 21.02.2021 09:07
Кількість переглядів: 73

Людина, розумна людина, завжди сподівається на краще. Це природно, адже ми не станемо заперечувати, що найчастіше обставини, що нас оточують, просто змушують нас це робити. Надія супроводжує нас, напевно всюди, але що ми готові зробити для того, щоб вона не залишилася марною. Далеко не кожній людині випадає така честь, щоб сприяти втіленню кращих сподівань. А сприяння, активне сприяння в цьому - є єдина причина, по якій здійснюється це велике таїнство, дане нам Богом. Адже погодьтеся: не важливо, пливемо ми за течією чи проти, але важливо - на краще або гірше, і важливо, що рухаємося, і рухаємося по милості Божій.

 

20-е лютого 2014-го року стало переломною датою цієї надії на краще для всього українського народу. Відчуваючи глибокі і тривалі приниження та відвертий гніт з боку пострадянської корупційної, кримінально-комуно-кегебістско-олігархічної химери, багатонаціональний український народ пробудився. Він встав перед тираном і не залишився у смертельної байдужості до майбутнього своїх дітей, до теперішнього своєї, даної Богом душі, до гідності та честі свого доброго імені.

 

11-го лютого 2015-го року, Указом Президента України № 69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні» в країні встановлено особливий пам’ятний день - «День Героїв Небесної Сотні», який відзначається тепер щорічно 20-го лютого.

 

Відзначали цей день і в нашій громаді. Наприклад, учні 5 класу опорного закладу «Нехворощанський ЗЗСО І-ІІІ ст.» напередодні зібралися у бібліотеці разом із педагогом-організатором Воротник Ю.В. та бібліотекарем Чуб І.П., щоб у глибокій скорботі низько схилити голови перед пам'яттю Героїв Небесної Сотні, які боролися за честь, правду та гідність, і віддали своє життя за Україну. Ірина Петрівна розповіла дітям про те, як все починалось, як 21 листопада 2013 року студенти Києва вийшли на Майдан Незалежності в підтримку євроінтеграції України.

.

Спочатку це була виключно мирна акція молоді. Кількість активістів зростала з дня в день. Влада їхні вимоги не виконала, а натомість жорстоко побила студентів у ніч з 24 на 25 листопада. А далі - покалічені людські тіла та серця, Михайлівський Собор, Майдан, залитий кров'ю, барикади, автошини…

 

Присутні переглянули відео про події на Майдані та слайди загиблих Героїв. Діти прочитали вірші, присвячені Небесній сотні, слухали пісні, присвячені учасникам тих подій, а на знак пам'яті про Революцію гідності виготовили паперові янголи.

 

«Ми не маємо права забути, що Герої Небесної Сотні дали нам можливість жити вільно, будувати нову країну. Паперові янголи стали символом єдності і миру» - йдеться в розповіді про цей захід на інформаційній сторінці школи.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень