A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Нехворощанської сільської ради Полтавського району Полтавської області

ТРИВАЄ ВИСТАВКА-КОНКУРС

Дата: 31.03.2021 07:32
Кількість переглядів: 61

У передостанній день березня на базі комунального закладу «Нехворощанський будинок дитячої та юнацької творчості» пройшов І-й етап виставки-конкурсу науково-технічної творчості, декоративно-ужиткового, образотворчого мистецтва та початкового технічного моделювання, в якому взяли участь талановиті учні закладів загальної середньої освіти нашої громади та гуртківці БДЮТ з Нехворощі, Соколової Балки, Маячки та Лівенського. На конкурс було представлено 37 робіт.

 

Одночасно пройшов і І-й етап обласного конкурсу на краще родинне дерево «Нашому роду нема переводу», в якому беруть участь діти дошкільного та шкільного віку. Загалом 28 робіт надійшло від п’яти закладів дошкільної освіти нашої СТГ.

 

Оскільки існують карантинні обмеження, то цього разу організатори конкурсу вирішили проводити огляд робіт без їх авторів, тобто без дітей. У приміщенні БДЮТ зібралися тільки ті, кому належить ретельно оглянути й максимально об’єктивно оцінити дитячі роботи, вибрати з них найкращі, які потім поїдуть до Полтави. Це голова журі, заступник начальника відділу освіти Яна ЛЕВАДНА та члени журі: методист БДЮТ Олена ІОПА, учитель трудового навчання ОЗ «Нехворощанський ЗЗСО І-ІІІ ст.» Сергій ШВЕД, директор Андріївського ЗДО «Дзвіночок» Яна КУЛІШ, учитель трудового навчання та образотворчого мистецтва Лівенського НВК Лариса КАЛІНІЧЕНКО.

 

Перед початком роботи присутніх привітала О.М.Іопа і стисло нагадала умови конкурсу. Приємних вражень від дитячих робіт побажала членам журі начальник відділу освіти Ірина ШЕРСТЮК.

 

Вражень було справді чимало. Що не робота – то справжній шедевр, в якому вкладено не тільки майстерність, а й дитячі мрії, світогляд, відчуття прекрасного. Як кажуть, очі розбігаються, і дуже важко з кращих робіт вибрати найкращі. Це надзвичайно відповідальна місія для членів журі – бути прискіпливим та об’єктивним оцінювачем. Бо спочатку навіть вони, цілком дорослі діти, з неприхованим захопленням і посмішками оглядали виставку в цілому: «Погляньте, яка краса!», «Дивіться, яке диво!», «А ось як чудово змайстровано!» – чулося раз у раз. 

Аби ретельно оглянути кожен витвір, виставити йому оцінки й запротоколювати, знадобиться чимало часу. Тому зараз ще зарано називати переможців, зробимо це в наступному повідомленні. А головний підсумок початку конкурсів один: діти у нас дійсно талановиті. І наше з вами завдання – не дати цим перлинкам таланту загубитися в буденності, а підтримати і допомогти у творчому розвитку.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень