A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Нехворощанської сільської ради Полтавського району Полтавської області

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ФЕСТИВАЛЬ СУЧАСНОЇ ПІСНІ ТА ПОПУЛЯРНОЇ МУЗИКИ "ЧЕРВОНА РУТА"

Дата: 20.10.2023 15:46
Кількість переглядів: 16

У 2024-2025 рр. відбудеться XVII Всеукраїнський фестиваль сучасної пісні та популярної музики „Червона рута”, що складатиметься з двох етапів – відбіркового у 2024 р. і фінального у 2025 р. У 2024 р. з березня по листопад пройдуть 25 відбіркових конкурсів фестивалю в усіх обласних центрах та м. Київ. У них візьмуть участь близько 3000 осіб – це понад 1000 гуртів та солістів.

У кожній області буде визначено переможців, які отримають право виступати у фіналі фестивалю 2025 р. (Орієнтовний графік проведення обласних відбіркових конкурсів у Додатку № 1). Відбіркові конкурси відбудуться у шести найпопулярніших музичних жанрах: український автентичний фольклор, популярна, сучасна танцювальна, рок, акустична та інша (експериментальна) музика. Мета конкурсів – здійснити пошук молодих обдарованих виконавців по всій Україні, стимулювати створення патріотичного пісенного репертуару та розміщення його в ЗМІ, відкрити нові імена і вивести їх на велику сцену. Участь у конкурсах фестивалю „Червона рута” не потребує від виконавців жодних вступних внесків, що робить конкурс доступним для всіх молодих музикантів, у т. ч. й незаможних. Переважно учасниками конкурсів є школярі та студенти, вхід для глядачів – вільний. Організатори переконані, що проведення відбіркових конкурсів XVII Всеукраїнського фестивалю „Червона рута” матиме значний виховний, національно-патріотичний і культурно-просвітницький ефект, сприятиме реалізації важливих державних програм, урядових постанов та указів Президента України щодо реалізації державної політики підтримки талановитої молоді, відродження духовності та розвитку і функціонування української мови. Орієнтовна дата проведення обласних відбіркових конкурсів фестивалю у м. Полтаві – 9 березня 2024 року. Для участі у відбіркових конкурсах виконавцю необхідно заповнити заявку-анкету (детально – у Витягу з Положення про проведення XVII Всеукраїнського фестивалю „Червона рута”). Організатор обласних відбіркових конкурсів у Полтавській області – Комунальна установа „Обласний центр народної творчості та культурноосвітньої роботи” Полтавської обласної ради. Контактні особи: Соколов Дмитро Олександрович, Бєлакова Олена Монхонівна – тел. (0532) 56 98 05, (0532) 56 94 23.

Детальну інформацію про конкурси фестивалю розміщено у додатках: 1. Орієнтовний графік проведення відбіркових конкурсів фестивалю „Червона рута – 2024”; 2. Витяг з Положення про проведення XVII Всеукраїнського фестивалю „Червона рута”; 3. Орієнтовний кошторис витрат проведення одного обласного відбіркового конкурсу; 4. Перелік та технічні характеристики звукопідсилювальної техніки (райдер).

Додаток_Червона рута

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень