A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Нехворощанської сільської ради Полтавського району Полтавської області

Новини

РЕКОМЕНДАЦІЇ ВІД МОН

МОН надало рекомендації для шкіл у зв’язку з посиленням карантинних обмежень 8-24 січня. Через посилення протиепідемічних заходів учням заборонено відвідувати школи 8-24 січня 2021 року, водночас заклади зможуть оголосити на цей період канікули. Про це йдеться у листі МОН керівникам місцевих департаментів освіти і науки.

09:13 17.12.2020

"ХІМІЯ - ЦАРИЦЯ НАУК І КОРОЛЕВА СЬОГОДЕННЯ"

Під таким гаслом 14 грудня в Маячківському ЗЗСО І-ІІІ ст. ім. академіків Левицьких розпочався ТИЖДЕНЬ ХІМІЇ. Учні разом з учителем Л.М.Теличко ознайомилися з планом і отримали завдання, грали в хімічно -математичне лото, шукали інформацію про найголовніші речовини для життя, складали моделі молекул і прийшли до висновку, що хімія завжди поряд у вигляді речовин, які ми щодня використовуємо.

14:09 16.12.2020

НОВИНИ З ЛІВЕНСЬКОГО НВК

Святковий настрій створили учні своїми руками, прикрасивши фойє закладу гірляндами, встановивши ялинку, а на сцені створивши малюнково-гірляндову композицію, що нагадує: наступний рік - Рік Білого Металевого Бика! До його зустрічі лівенські школярі готові!

14:03 16.12.2020

В ОЧІКУВАННІ СВЯТОГО МИКОЛАЯ

Всі ми родом із дитинства... І всі ми любимо мріяти, чекати на казку... А найдужче на ДИВО чекають дітлахи!!! Вони з нетерпінням ждуть найжаданнішого гостя Святого Миколая!!! Щохвилини поглядають у віконце, чи не прийшов, бува.. Намагаються бути чемними та слухняними, готуються його зустрічати. Вихованці Андріївського ЗДО "Дзвіночок" навіть виготовили чарівні чобітки для Святого. Тож Він неодмінно завітає!!!

14:00 16.12.2020

ЗА ДОДАТКОВЕ ТЕСТУВАННЯ ДОВЕДЕТЬСЯ ПЛАТИТИ

НА ЗНО-2021 випускники зможуть пройти тестування з п’яти предметів коштом держбюджету, тобто не заплативши з кишені батьків ні копійки. До цього часу максимальна кількість була чотири. Міністерство освіти і науки оприлюднило проєкт змін до Порядку проведення зовнішнього незалежного оцінювання, згідно з яким планується дозволити тестуватися з більшого числа предметів. Однак за кількість понад встановлену норму доведеться заплатити. Втім, питання нині на громадському обговоренні, і в МОН заявили, що через його «комплексність» брати участь у платному ЗНО випускники зможуть не раніше 2022 року.

14:43 15.12.2020

ПРОФЕСІЙНИЙ СТАНДАРТ ДЛЯ ШКІЛЬНОГО ПСИХОЛОГА

МІНІСТЕРСТВОМ розвитку економіки затверджено професійний стандарт за професією «Практичний психолог закладу освіти», який визначає основну мету та особливості фахових обов’язків шкільних психологів. Загалом він вcтановлює сім трудових функцій, серед яких здійснення психологічної профілактики та діагностики, надання психологічної допомоги, професійний розвиток, співпраця з учителями щодо організації освітньої діяльності, підтримка психологічно безпечного освітнього середовища, а також організаційно-методична діяльність при виконанні трудових функцій. Окрім того, у межах кожної трудової функції прописані загальні та професійні компетентності, якими має володіти психолог.

13:43 15.12.2020

УРОКИ КРИТИЧНОГО МИСЛЕННЯ

ШЛЯХ до істини пролягає через сумніви, каже народна мудрість. Водночас чи не найголовніше завдання, якого повинна навчити школа дитину, — це не зубрити, не заучувати знання, а добувати їх із різних джерел інформації, застосовуючи логіку і критичне мислення.

12:24 15.12.2020

СЕРТИФІКАТ НА ЗБІЛЬШЕННЯ ЗАРПЛАТИ

Нинішнього року в Україні 902 вчителі початкових класів успішно подолали всі три етапи сертифікації, які включали оцінювання їхніх фахових знань і умінь. Про це на брифінгу повідомив т.в.о. міністра освіти і науки Сергій ШКАРЛЕТ. За його словами, такі педагоги вже з 2 грудня набули право на 20% надбавку до зарплати. Крім того, сертифікація зараховується як чергова або позачергова атестація, а також є підставою для присвоєння вчителеві відповідної кваліфікаційної категорії і педагогічного звання.

12:19 15.12.2020

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень